Numer 77 (pobierz)
W numerze:
Trzoda: „Oszczędne” żywienie świń w dobie rosnących koszt w surowców paszowych
Trzoda: Jaka będzie przyszłość sektora trzody chlewnej w Polsce?
Bydło: Optymalizacja kosztów żywienia krów mlecznych
Bydło: Wpływ źródła mikroelementów na strawność włókna i produkcję mleka u krów
Reportaż: Wiedza o każdej krowie kluczem do dobrostanu
Numer 76 (pobierz)
W numerze:
Bydło: Czynniki żywieniowe wpływające na wzmocnienie racic u bydła
Bydło:Mikroklimat w oborze zimą
Trzoda:Wartość pokarmowa i praktyczne zastosowanie alternatywnych do śruty sojowej źródeł białka w żywieniu trzody chlewnej
Reportaż: Mleczni milionerzy z Podlasia
Okiem eksperta: Technologia NASA dla roślin i zwierząt
Prenumerata: Potwierdzenie prenumeraty. Sprawdź koniecznie, jeśli chcesz dalej otrzymywać Trouw i My
Numer 75 (pobierz)
W numerze:
Trzoda: Czynniki wpływające na przebieg porodu u loch
Trzoda: Właściwe przygotowanie loszek hodowlanych do rozrodu
Bydło: Jak ograniczyć wpływ mykotoksyn z pasz objętościowych na wyniki rodukcyjne bydła?
Okiem eksperta: Technologia Kinetio w Milkiwean efficient start: Wyższy poziom zrozumienia żywienia
Okiem eksperta: Sprout feeding, czyli paszowe wykorzystanie kiełków
Prenumerata: Potwierdzenie prenumeraty. Sprawdź koniecznie, jeśli chcesz dalej otrzymywać Trouw i My
Numer 74 (pobierz)
W numerze:
Bydło: Wpływ środowiska i żywienia na zarządzanie somatyką mleka
Bydło: Żywienie cieląt zgodnie z koncepcją „LifeStart”
Trzoda: Czynniki wpływające na długość użytkowania loch
Reportaż: Precyzja w żywieniu się opłaca - reportaż z fermy trzody
Okiem eksperta: Wykorzystanie odnawialnych źródeł energii w gospodarstwach rolnych
Prenumerata: Potwierdzenie prenumeraty. Sprawdź koniecznie, jeśli chcesz dalej otrzymywać Trouw i My
Numer 73 (pobierz)
W numerze:
Trzoda: Przygotowanie prosiąt do odsadzenia z użyciem paszy bez wysokiego udziału tlenku cynku – cz. 1
Trzoda: Odmiany populacyjne vs mieszańcowe (hybrydowe), parametry żywieniowe odmian mieszańcowych dla trzody chlewnej
Okiem Eksperta: Czy mięso zostanie wyparte z diety człowieka?
Bydło: Minimalizacja skutków stresu cieplnego u krów mlecznych
Reportaż: Jakość produkowanej wołowiny determinuje rentowność
Numer 72 (pobierz)
W numerze:
Bydło: Biegunki cieląt - przyczyny i zapobieganie
Bydło: Odwodnienie - częsta przyczyna upadków cieląt
Trzoda: Bieżąca ocena składu komponentów paszowych – wpływ na dawkę pokarmową i produkcyjność zwierząt
Reportaż: Konsekwencja w działaniu - od cielęcia do krowy
Rozrywka: Technologie w rolniczym świecie
Po godzinach: Polska wieś jest NAJ
Numer 71 (pobierz)
W numerze:
Trzoda: Co to jest włókno pokarmowe? Rola w żywieniu loch
Trzoda: Perspektywy producentów trzody chlewnej w dobie ASF i Covid-19
Bydło: Śruta poekstrakcyjna rzepakowa i słonecznikowa oraz inne alternatywne źródła białka w żywieniu bydła
Reportaż: Z tradycją w XXI wiek
Po godzinach: Historia i działalność Ochotniczej Straży Pożarnej